20080306

Svini Todd vs Sevil Berberi - Foyt!

Mirabayın sevgili okuyucu kitlem,

Bir sinema bölümümüzle daha beraberiz.
Bu hafta sizlerle Coni, Tim ve Helena üçlüsünün yeni filmi "Svini Tod: Zındık Berber of İffet Sokağı" adlı filme bir göz atacağız.

Saf ve küçük pipili bir berber olan Benjamin biricik karısı ile güle oynaya çiçek toplamaktadır. Bu sırada oradan geçen kötü kalbi, hayvan, eşşoğlu eşşek, pis bok, salak, kaka, çiş yargıç Montogmeri [ismini unuttum, idare edin] "bugün ne gibi bir kötülük yapsam?" diye düşünürken bizim bu saftirikleri görür. Ve kargıç Montgomeri'nin sadece kötülük için çalışan beyin kasları alengirli delongirli bir plan yapmaya başlar.

Benjamin [birazdan Svini Tod olacak ismi, şaşırmayın] bir gece vakti çöpü çıkartmaya gittiğinde morgıç Montomeri'nin adamı Faresurat Cim tarafından tutuklanır. Sebebi de cami avlusuna işemektir. DNA testi Benjaminin çişiyle uyuşmaktadır. Benjamin nerede bu zamanda DNA testi? kimi kandırıyorsunuz? diyemeden apar topar Sona adlı bir hapishaneye ömür boyu kapatılır.

İşemediği bir çiş
yüzünden hayatından, karısından ve biricik kızından olan Benjamin kendini otuzbire verir. Evet, çok karaktersiz çıktı di mi? İnsan bir intikam yemini falan etmesini bekler adamın. Ama yok.. varsa yoksa lizvişıs, sororiti görl.

Böyle böyle yıllar geçer, Benjamin kalsiyum ve protein eksikliğinden hafiften kafayı sıyırır. Tik falan başlar gözünde. Sonra bu yarı akıllı haliyle jeton düşer ve intikam için geri döner. Hapishaneden hangi ara çıktı diye soranlar, siz susun biraz.

Buraya kadar çok sıkıcıydı değil mi bi tanelerim? Bundan sonra da çok açılmayacak, merak etmeyin.

Neyse efenim. Bu Benjamin gider nüfus dairesinden ismini değiştirtir, dedesinin ismi olan Svini Tod'a geçer. Sonra gider bir etli börekçinin üst katında dükkan açar. Amacı açıkgıç Montomeri godoşunu punduna getirip mortingen etmektir. Bu çingen ağzı ona hapishanedeyken geçmiştir, abe hoşt.

Gel zaman git zaman çavuş Montgomeri bir türlü gelmez bunun dükkanına. Subuti Tod ise can sıkıntısına adam kesmektedir. Adam keserken bir taraftan da "bir de yetmez beş tane, beş de yetmez on tane, ver ver ver, ver Allah'ım ver" diye şarkı söyler. Ha, söylemeyi unuttum, film müzikal.

Bu arada aşağıdaki hanımkızımız Misis Lovett da boş durmaz, kesilen adamların etlerinden börek yapar. Ama bilmez ki "you are what you eat". Tabi insan eti yedikçe kurdeşen olur. Hertarafı pis pis isilik olur kadının. Ay çok iğrenç.

En son Svini Tod şarkı söylerken intikamı falan unutur, sesinin buğusuna kapılıp kariyerini bu yönde ilerletmek için Brodvey'e taşınır. Sonra başından geçenleri bir müzikal ile aktarır. Ve bu müzikal günümüze kadar uzanır.

heeey serraaa seraaaaa!
vat evır ay vil biiii vil biiiiiii!
ay askmay madıııır !
yes!


öptüm sizi.

2 yorum:

Ozan dedi ki...

oh yarıldım galiba

MiRaGe dedi ki...

hey maşalak ehehehe
işte film yorumu budur.