20061226

Yârim ayaklarını suya sokmuş..

Sinema köşemize hoşgeldiniz sevgili ziyaretçiler. Bugün size Em Nayt Şamaroğlan'ın son filmi olan Leydi in dı Vatır'dan kısaca bahsedeceğim.

Klevlınd Hiip adlı kapıcı bi arkadaşımız site formatındaki bir apartmanının bokunu püsürünü toplamaktadır. Günlerden bir gece, sitenin [apartman diyemeyiz, buna karar verdim] havuzunda çıbıl çıbıl oynayan bir velet görür. Tam elindeki süpürgenin dibiyle pekmezini akıtacakken bu veletin aslında bir deniz insanı olduğunu anlar [öyle zart diye, ansızın]


Bu deniz insanı bağyan aslında bir görev için gelmiştir ve insanlara vereceği bir mesajı vardır. Bizim bu kapıcı dostumuz da bu noktada az biraz "chosen one" moduna girer. Bu arada site [apartman mı lan yoksa?] de site değil, adeta tımarhane gibidir. Her cins adam, kadın ve kadınadam mevcuttur. Bir tane adam var misal; çavuşa hadoken yapmaktan sadece sağ tarafındaki kaslar gelişmiş, böyle yaratık gibi bir şey olmuş.


Bir de bütün bunlar yetmezmiş gibi bu deniz hatunun peşine artık nerenin hayvanı olduğunu bilemediğim, bir kurt-bitbull-kangal karışımı bi hayvan takılır. Bunun üzerine kapıcı adam apartmanda bir ekip toplar ve olaylar daha da ilginç bir hal almaz..

Bütün bu kabız gelişmeler arasında bu Klivlınd amcabey hatuna yazıyor mu yazmıyor mu anlamış değilim. Ulan terbiyesiz, reşit değil o kız daha! Bazı yakın sahneler görür gibi oldum, Şamalayan ayağını denk al!.

Bir de hatunun saç rengi her sahnede değişiyor muydu ne??

Son olarak, bu Şamyalayan denen adam filmlerinde görünme olayını daha da abartıp kendine uzunca bir yan rol kapmış ve filmde sık sık görünmektedir. Bu hızla giderse 2 film sonra baş rolü kapar. Hanada şuraya yazıyorum.

Şamalayan sevenler gitsin görsün, gerilim filmi değil, duygusal film de değil, macera hiç değil. Film bile değil. Ne ki bu? Aa.. Şimdi farkettim, atari oyunuymuş.

Hiç yorum yok: